zoobudapest_logo

Milyen állattal fogadunk?

Milyen állattal fogadunk?

Esti Sétáink alkalmával a Főkapun való belépéskor állatbemutatóval köszöntünk. De milyen állattal is találkozhatsz a séta kezdetekor?

Uhu
A bagolyfélék családjába tartozó Uhu, vagy más néven Nagy fülesbagoly a legnagyobb méretű bagolyfajnak számít. A Magyarországon fokozottan védett ragadozómadár éjszaka kiváló hallása segítségével ejti el zsákmányát. Táplálkozása igen színes, leginkább kisebb emlősökből, madarakból, nyulakból áll. A meg nem emésztett állati részeket később köpet formájában öklendezi vissza, melyből számos értékes információt tudhatunk meg étkezési szokásairól. Az élethosszig egymás mellett maradó párok 4-6 fiókájukat közösen nevelik sziklapárkányra rakott vagy más madár által készített fészkükben.

Vadászgörény
A menyétfélék családjába tartozó görényt évezredekkel ezelőtt háziasították. Hosszú, hajlékony testalkata miatt régen leginkább vadászatra, üregben élő állatok hajtására használták. A csövekbe és lyukakba könnyen bebújó ragadozó állat főként nyulakkal, rágcsálókkal és más kisemlősökkel táplálkozik. A háziasított görény 14-18 órát is alszik, ám hajnalban, valamint alkonyatkor rendkívül aktív. Jellegzetes futása, játékos természete és kíváncsisága igen közkedveltté teszi. Nem csoda, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend az állattartók körében ez a többféle színben előforduló emlős.

Holló
Tudtad, hogy a holló rendelkezik a legnagyobb aggyal a madárfajok között? Ráadásul a legnagyobb termetű énekesmadárnak is számít! A varjúfélék családjába tartozó madarat egyedi hangja, párválasztás idején különleges mutatványai jellemzik. Kékesen fénylő fekete tollazatú ikonikus alakja számos kultúrában megjelenik, többek között Magyarországon is. Eurázsiában, Észak-Afrikában és Észak-Amerikában a faj igen elterjedt rendkívüli alkalmazkodóképességének köszönhetően. Kíváncsi természetű, intelligens és remek problémamegoldó képességgel rendelkezik. A már februárban fészkelő mindenevő madár jellemzően 10-15 évig is él.

Következő Esti Séta:
2023. április 20.

Kezdés ideje:
18:00

Időtartama:
körülbelül 3 óra

Jegyár:
20 000 Ft/fő