zoobudapest_logo

Halloweeni hangulat az Esti sétán

Halloweeni hangulat az Esti sétán

A Főkapu térről induló séta előtt Uhu baglyunk mutatkozott be a töklámpások fényénél látogatóinknak. A Kert erdei illatával, a kis szikla távoli látványával meseösvény szerű környezetben kezdődött a két csoportra osztott októberi esti séta.

Az állatkert szakvezetője első állomásként megmutatta a pingvineket, illetve mesélt Sanyiról a kis szökevényéről. A kis szabadulóművész meglátogatása után a séta a hóbaglyok bemutatóhelyénél, majd az oroszlánoknál folytatódott, ahol a fenséges állatok az ablak mellett pihentek, így közelről is megfigyelhetőek voltak, sőt oroszlán hímünk, Basil is kieresztette tiszteletreméltó „éjszakai”, ütemes dobolásra emlékeztető hangját, a nézők nagy örömére.

A Mérgesházat elérve a résztvevők találkozhattak gondozónkkal, aki ennek a különleges, emeletes állatháznak a hüllőit bemutatta, illetve ismertette a kígyók megfogásának eszközeit és mesélt azokról az óvintézkedésekről, melyek munkájukhoz szükségesek. Előadásában a tigris pitonokról, az aldabrai óriásteknősökről és sok más fajról szólva kiemelte a hazánkban honos rákosi vipera megóvásával kapcsolatban az Állatkert fajmentő szerepét is.

A séta pihenőjén a vendégek a Hetedhét Palota ünnepi kivilágításában gyönyörködhettek és kedvükre fogyaszthattak szendvics és ital kínálatunkból.

Az Esti séta második részében a Varázshegy kiállítási terei teljes egészében a csoport rendelkezésére álltak, egyedi szakvezetéssel és élménnyekkel megkoronázva a különleges programot. Aki le tudta győzni idegenkedését, vagy félelmeit a Varázshegy sötétlabirintusában testközelből megismerhette Seba-rövidfarkú, gyümölcsevő denevéreinket. A merészebbek egy igazi kígyót is kezükben tarthattak, míg a kicsit félénkebbek megérinthették az állat bőrét. Az eseménydús este után a holnemvolt vári kapunál búcsúztunk vendégeinktől.

Következő Esti Séta:

2023. október 12.

Kezdés ideje:

18:00

Időtartama:
körülbelül 3 óra

Jegyár:
20 000 Ft/fő